KLur

Vignoble Klur

Frankrijk - Alsace - Katzenthal

Heading title icon

Vignoble Klur, Katzenthal, Alsace
Clement Klur maakt al tientallen jaren wijn in Katzenthal pal naast Wineck Schlossberg, de afgelopen 20 jaar biodynamisch. In 2017 gaf hij 20 van zijn 23 hectaren op, om verder te gaan met maar 3 hectaren. Uiteraard heeft hij de beste 3 hectaren gehouden; Hinterburg voor de Pinot noir en Grand Cru Wineck Schlossberg voor de Riesling.

De wijngaarden krijgen zijn volledige aandacht, alles wordt met de hand gedaan en er worden geen chemicaliën gebruikt. Na een strenge selectie wordt er niks anders dan perfect rijpe en gezonde druiven gebruikt voor het maken van de wijn. In de kelder wordt geheel ‘natuurlijk’ gewerkt, zonder toegevoegd sulfiet.

De wijnen zijn zuiver, schoon en complex. Natuurwijn zoals wij het graag zien. Zijn dochter Elisa is naast edelsmid de maker van de creatieve etiketten en zij zal de zaak over een paar jaar overnemen. Maar tot die tijd maakt Clement deze prachtige natuurwijnen zelf.

Werkwijze

Druiven: Riesling, Pinot Noir, Muscat, Gewurztraminer

  • 3 hectare
  • Geen toegevoegd sulfiet
  • Hand geoogst
  • Spontane vergisting
  • Biodynamisch gecertificeerd
  • Natuurwijn

De wijnen

Heading title icon

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.