
Can Suriol
Spanje - Penedes - Grabuac

De Suriols maken al sinds de 15e eeuw wijn op de huidige plek. En dat is in ieder geval lang genoeg om een sterke mening te vormen over het maken van wijn. Zo gebruiken ze alleen bio-druiven, werken ze met natuurlijke vergisting (met de van nature aanwezige gisten in de druivenschil) en gaat er geen suiker in de wijn. Wél gaat er soms een tikje sulfiet in. Maar goed, ook dat doen ze op die manier al sinds de 15e eeuw. Of, zoals ze zelf zeggen: ‘sulfiet is een natuurlijk product dat al sinds het allereerste begin van wijn maken wordt gebruikt’. Ze zijn ook begonnen met het maken van natuurwijnen, dat was voor hun maar een kleine stap om te zetten!
Wat we zelf ook leuk vinden, is dat ze oprecht milieubewust zijn. Ze werken niet alleen biodynamisch en biologisch (afhankelijk van de wijn), tussen de wijnranken vind je zonnepanelen en ze kiezen voor minder zwaar glas dat makkelijker te transporteren is. Je zou bijna vergeten dat ze ook nog eens intens zalige wijn maken. Heerlijk drinkbaar, helder maar met diepgang. Zinderend bruisend ‘Brut nature’ met geen suikertje aan de lucht. Deden maar meer mensen dat.
Werkwijze
- 32 Hectaren
- Hand geoogst
- Biologische gecertificeerd
- Biodynamisch
- Spontane vergisting
- Minimaal sulfiet (alleen bij botteling)

De wijnen

Castell de Soterra Cava Brut Nature
Castell de Soterra Cava Brut NatureWit fruit, gele appel, elegant met een ingetogen mousse.
Can Suriol Sang de Drac 2015
Can Suriol Sang de Drac 2015Rood fruit en zwarte bessen, wat aards en leer.
Can Suriol Cava Reserva Brut nature
Can Suriol Cava Reserva Brut nature€13,95Meer informatie
Can Suriol Cava Reserva Brut nature
Can Suriol Cava Reserva Brut natureLevendig citrusfruit, honing en brood .