Winkelmand

IMG_20180228_161223_373

Can Suriol

Spanje - Penedes - Grabuac

Heading title icon

De Suriols maken al sinds de 15e eeuw wijn op de huidige plek. En dat is in ieder geval lang genoeg om een sterke mening te vormen over het maken van wijn. Zo gebruiken ze alleen bio-druiven, werken ze met natuurlijke vergisting (met de van nature aanwezige gisten in de druivenschil) en gaat er geen suiker in de wijn. Wél gaat er soms een tikje sulfiet in. Maar goed, ook dat doen ze op die manier al sinds de 15e eeuw. Of, zoals ze zelf zeggen: ‘sulfiet is een natuurlijk product dat al sinds het allereerste begin van wijn maken wordt gebruikt’. Ze zijn ook begonnen met het maken van natuurwijnen, dat was voor hun maar een kleine stap om te zetten!

Wat we zelf ook leuk vinden, is dat ze oprecht milieubewust zijn. Ze werken niet alleen biodynamisch en biologisch (afhankelijk van de wijn), tussen de wijnranken vind je zonnepanelen en ze kiezen voor minder zwaar glas dat makkelijker te transporteren is. Je zou bijna vergeten dat ze ook nog eens intens zalige wijn maken. Heerlijk drinkbaar, helder maar met diepgang. Zinderend bruisend ‘Brut nature’ met geen suikertje aan de lucht. Deden maar meer mensen dat.

Werkwijze

  • 32 Hectaren
  • Hand geoogst
  • Biologische gecertificeerd
  • Biodynamisch
  • Spontane vergisting
  • Minimaal sulfiet (alleen bij botteling)

Zijn wijnen

Heading title icon

Can Suriol Donzella 2018

Can Suriol Donzella 2018
13,65

13,65In winkelmand

Can Suriol Donzella 2018

Can Suriol Donzella 2018
13,65

Zijdezacht, licht en romig

Can Suriol Sang de Drac 2015

Can Suriol Sang de Drac 2015
15,65

15,65In winkelmand

Can Suriol Sang de Drac 2015

Can Suriol Sang de Drac 2015
15,65

Rood fruit en zwarte bessen, wat aards en leer.

Castell de Soterra Cava brut nature

Castell de Soterra Cava brut nature
11,25

11,25In winkelmand

Castell de Soterra Cava brut nature

Castell de Soterra Cava brut nature
11,25

Wit fruit, gele appel, elegant met een ingetogen mousse.