
Domaine de la Combe Au Mas
Frankrijk - Zuid-Rhone - Ventoux

Op een natuurwijnbeurs moet je jezelf helaas door behoorlijk wat aparte wijnen heen proeven. Maar de kans dat je een absoluut pareltje tegenkomt, is altijd aanwezig. En voilà, we ontdekten er zéker een. Thomas Ayoun en Marie-Sophie Jullien, de jonge wijnmakers van Combe au Mas, hebben aan de voet van de Mont-Ventoux diverse kleine kavels. De combinatie van de kalkrijke kleigrond én de koelte die vanaf de berg naar beneden komt, vormen het perfecte microklimaat voor heerlijk frisse en zuivere natuurwijnen.
Twee dingen vallen verder nog op bij deze, overigens zeer aardige, wijnmakers. Allereerst: ze maken hun wijn in grote, honderd jaren oude terracotta amforen van 2000 en 4000 liter. Wat ervoor zorgt dat het prachtige minerale van de wijn én tegelijkertijd de fruitigheid mooi naar voren komen. Goed voor TerroirWijn: de volgende oogst hebben we alvast gereserveerd!
Daarnaast: 2019 is hun eerste vintage. Gekkigheid, want mán wat is dit goed!
Werkwijze
Druif:Vermentino, Clairette, Grenache, Syrah, carignan
- Polycultuur in de wijngaarden.
- 8 hectare
- Spontane vergisting
- Minimaal sulfiet (alleen bij botteling)
- Natuurwijn
- Hand geoogst
- Rijping in grote oude amfora

De wijnen

La Combe Au Mas ‘Bouquier’ 2019
La Combe Au Mas ‘Bouquier’ 2019Natuurwijn. Vermentino, rousanne en grenache blanc in gelijke hoeveelheden en 1 maand in amfora gerijpt. Wit fruit met een mineralige frisheid.
La Combe Au Mas ‘Roumille’ 2019
La Combe Au Mas ‘Roumille’ 2019Natuurwijn. Grenache en syrah 1 maand op amfora. Zalig drinkbare droge rose met veel mineraliteit.
La Combe Au Mas ‘Rigaou’ 2019
La Combe Au Mas ‘Rigaou’ 2019Natuurwijn. Grenache met een klein beetje carignan 1 maand op amfora gerijpt. Bak vol rood en zwart fruit. Heerlijke lichte tannine maken dit de perfect rode wijn voor de borrel.
La Combe Au Mas ‘Clairette’ 2019
La Combe Au Mas ‘Clairette’ 2019Natuurwijn. Clairette van 300m hoogte 2 maanden lang op amfora gerijpt. Ziltig en mineralig. Dikte en diepgang.
La Combe Au Mas ‘Peirardie’ 2019
La Combe Au Mas ‘Peirardie’ 2019Natuurwijn. Grenache (+70 jaar oude stokken), syrah en carignan 2 maanden op amfora. Zwart fruit en kruidig met zachte tannine.
La Combe Au Mas ‘Souvage’ 2019
La Combe Au Mas ‘Souvage’ 2019Natuurwijn. Cinsault, carignan en syrah van zeer oude wilde wijn stokken die al jaren met rust zijn gelaten. Erg lage opbrengsten. Zorgvuldig gevinificeerd. En dan het resultaat: Concentraat, elegantie en complexiteit. Wauw.