Winkelmand

DanielRamos

Daniel Ramos

Spanje - Castilla y León - Sierra de Gredos

Heading title icon

Daniel Ramos, een voorstander van minder is meer, beoefent biologische landbouw en gebruikt in de kelder spontane vergisting en langzame maceratie, zonder filtering of klaring, en met minimale toevoeging van sulfiet bij het bottelen, wat resulteert in wijnen met expressie en karakter.

Na het ontdekken van de potentie van het terroir van het  Gredos gebergte vlakbij Madrid, vestigde hij zich in het dorpje El Tiemblo waar hij sinds 2010 wijn maakt. Daniel bewerkt momenteel ongeveer 15 hectare wijnstokken op verschillende percelen, waarvan hij er 4 zelf bezit

Zijn Garnacha-wijnstokken variëren van 50 tot 100 jaar oud en zijn geplant op  granietzand en/of leisteen, op prachtige steile hellingen op ongeveer 800-950 meter hoogte met verschillende blootstellingen aan de zon.

Op dit moment hebben we alleen beide El Berrakins, de instapcuvées. Rood is 100% garnacha van van oude bush vines rondom Madrid, zowel vergist en gerijpt op RVS. Wit/Oranje is 100% Jaen, krijgt een schilweking van 17 dagen en blijft 5 maanden op de lie rijpen.

Werkwijze

Druif – Garnache / Jaen

  • 15 Hectaren
  • Biologisch / Biodynamisch
  • Steen bedekte karst en kalksteen bodem
  • Hand bewerkt en geoogst
  • Spontane vergisting
  • Miniscuul sulfiet (alleen bij botteling)
  • Natuurwijn

De wijnen

Heading title icon

Binnenkort verkrijgbaar!