Hubertus Reis Familie

Hubertus Reis

Duitsland - Moezel - Briedel

Heading title icon

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn, dat bewijst Hubertus Reis elk jaar.

De wijn halen we het liefst zelf op in de Moezel zodat we kunnen bijpraten. Het familiebedrijf heeft slechts een paar hectare, maar zoals met auto’s: het gaat niet om het formaat, maar hoe je ermee rijdt. Hoewel dat in het klimaat lastig is, wordt er zoveel mogelijk biologisch gewerkt. Vooral knap is dat de wijn voortdurend zo consistent goed is. Niet voor niets werkt Terroirwijn al vanaf het begin samen.

Hoewel er ook geweldige witte wijn wordt geproduceerd van riesling en weisser burgunder, is Reis vooral bekend om zijn bubbels. Twee pracht sekts met 15 maanden rijping op de fles, en nog ouderwets met de hand gedraaid.

Werkwijze

  • Riesling, weissburgunder, spätburgunder.
  • 8 hectare
  • Bodem: leisteen
  • Steile hellingen
  • Hand geoogst
  • Lutte Raisonee

Zijn wijnen

Heading title icon

La Coudraye
Perfecter dan dit kun je Cabernet Franc volgens ons niet vinden. En dat voor die prijs! De zuiverheid, de volheid en ook nog eens zonder de wat hardere, groene smaken die je vaak in wijn van deze druif vindt. Het komt door de lage oogstopbrengst, waarbij alles bovendien met de hand gedaan wordt en de rijping in grote, houten vaten. Dit is 100% het resultaat van een knap staaltje vakmanschap!

Deze wijn heeft in principe niets nodig, hoewel wij ‘m het liefst drinken in de zon, maar je kunt er natuurlijk wel wat bij eten. Denk aan gerechten met tomaat, verse kruiden, geitenkaas, maar ook bij gegrilde groenten en paddenstoelen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.