Winkelmand

Hubertus Reis Familie

Hubertus Reis

Duitsland - Moezel - Briedel

Heading title icon

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn, dat bewijst Hubertus Reis elk jaar.

De wijn halen we het liefst zelf op in de Moezel zodat we kunnen bijpraten. Het familiebedrijf heeft slechts een paar hectare, maar zoals met auto’s: het gaat niet om het formaat, maar hoe je ermee rijdt. Hoewel dat in het klimaat lastig is, wordt er zoveel mogelijk biologisch gewerkt. Vooral knap is dat de wijn voortdurend zo consistent goed is. Niet voor niets werkt Terroirwijn al vanaf het begin samen.

Hoewel er ook geweldige witte wijn wordt geproduceerd van riesling en weisser burgunder, is Reis vooral bekend om zijn bubbels. Twee pracht sekts met 15 maanden rijping op de fles, en nog ouderwets met de hand gedraaid.

Werkwijze

  • Riesling, weissburgunder, spätburgunder.
  • 8 hectare
  • Bodem: leisteen
  • Steile hellingen
  • Hand geoogst
  • Lutte Raisonee

De wijnen

Heading title icon