Winkelmand

France; Provence; P.A.C.A;Bouches du Rhône(13), Parc Régional de la Sainte-Baume,Pourrières; Viticulteur; Le temps des réveurs;Jérôme Maillot//France; Provence; P.A.C.A;Bouches du Rhône(13), Parc Régional de la Sainte-Baume

Le Temps des Rêveurs

Frankrijk - Provence - Pourriéres

Heading title icon

Zoals veel van onze wijnboeren kiest Jerome Maillot, eigenaar van ons nieuwste wijnhuis niet voor de makkelijke weg. Hij bezig 6,5 hectare, waarvan er 3,5 worden bewerkt voor zijn eigen wijnen, de rest gaat naar een ‘cave cooperatief’. Het doel: langzaam uitbreiden naar volledig eigen gebruik. Daar is echter nog wat werk aan de winkel, hij ent namelijk al zijn stokken in plaats van dat hij ze rooit. Dus hij behoudt de oude wortel, maar kan vervolgens óók kiezen voor andere druivenrassen. Dat betekent veel handarbeid, maar wel optimale kwaliteit voor gaard en wijn.

Zo kon hij zijn cabernet sauvignon veranderen in carignan blanc, maar met een 20+ jaar oud wortelsysteem en stam, iets wat 3 jaar tijd kostte om af te maken. Het is een bijzondere wijn, waar maar heel weinig van gemaakt wordt. Gelukkig hebben wij wat weten te bemachtigen.  De carignan noir komt van zandig leembodem, door de drainage van het zand kan dat veel water stress opleveren voor de wijnrank. Maar dit zijn 60+ jaar oude stokken die diep geworteld zijn, waardoor dat geen enkel probleem is. In tegendeel, de omstandigheden zorgen ook hier voor een heerlijke wijn.

Overigens doet Jerome verder ook heel veel met de hand, zoals al het werk in de wijngaard. Of met de voet, zoals het ouderwetse persen. Zo perst hij heel zacht en krijgt daarmee niet de harde, moeilijk oplosbare deeltjes in zijn wijn. Nergens worden chemicalien gebruikt, behalve een klein beetje sulfiet bij botteling. Puur natuur.

Werkwijze

  • Carignan Blanc en Noir
  • 3,5 hectare (6,5 in totaal)
  • Zandgrond en rode klei
  • Hand bewerkt,geoogst en geperst
  • Alles wordt geënt, niks gerooid
  • Spontane vergisting
  • Minimaal sulfiet
  • Natuurwijn

De Wijnen

Heading title icon

Binnenkort verkrijgbaar!