DSC2505-scaled

Ludwig Neumayer

Oostenrijk - Weinviertel- Traisental

Heading title icon

Neumayer staat voor vakmanschap, zuiverheid en authenticiteit, daar is geen woord van gelogen. De steengrond met kalk en rotsen zorgen voor strakke, minerale en vooral zinderende wijnen die letterlijk prikkelen op de tong. Op de steile hellingen en terrassen moet alles met de hand worden gedaan. Alle percelen worden apart gevinifieerd en gebotteld, om de expressie van het terroir te behouden. Behalve bij ‘Der Wein vom Stein’, zijn absolute topwijn, daarbij worden de beste van druiven van de verschillende percelen gebruikt. Het resultaat is eigenwijze wijnen met een buitengewone finesse. De verfijnde wijnen zijn al lang ontdekt door de Oostenrijkse en internationale topgastronomie, nu in Nederland nog.

Werkwijze

• Grüner veltliner, riesling.
• 15 hectare
• Bodem: ijzerhoudend kalksteen en löss
• Wijngaardterrassen
• Enkel witte wijnen
• Hand bewerkte wijngaarden
• Vegan wijnen

De Wijnen

Heading title icon

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.