Familie Zeoli

Italië - Emilia-Romagna - Imola

Heading title icon

De 20 hectaren aan wijngaarden van de familie Zeoli liggen in glooiende de heuvels van Emilia-Romagna, net ten zuidoosten van de stad Bologna. Ze produceren strikt inheemse variëteiten; Albana di Romagna, Pignoletto en Sangiovese di Romagna. Hier wordt ingezet op respect voor het terroir en het klimaat en het gebruik van de modernste technologie ter ondersteuning van de traditionele vinificatiemethodes. Alles wordt met de hand geoogst en geselecteerd. In de wijnkelder wordt er gebruikt gemaakt van een vacuum pers die ervoor zorgt dat bij de persing en maceratie geen zuurstof komt, hierdoor blijft er frisheid in de wijn en is er veel minder sulfiet nodig. Alle wijnen worden voornamelijk op RVS vergist en opgevoed.

Tamburello, mousserende wijn van pignoletto, heeft een 2e vergisting op rvs gehad (Charmat).
Codronchio, een selectie van Albana-druiven die aan de wijnstok worden achtergelaten voor extra rijping en vervolgens worden aangetast door Botrytis. Deze extreem geconcentreerde druiven worden vervolgens geperst en de most wordt gefermenteerd totdat deze droog is.

 

Werkwijze

  • Pignoletto, albana, sangiovese
  • 20 Hectaren
  • Lutte Raisonné
  • Klei en zand bodem
  • Hand geoogst
  • Vacuumpers
  • Ongefilterd

De wijnen

Heading title icon

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.