Cantina Sassopra

De geschiedenis van Sassopra is nog niet zover terug te gaan, hun eerste botteling is oogst 2020. Het vulkanische terroir heeft zeer hoge kalium- en natriumwaarden die de wijnen een sterke complexiteit, mineraliteit, lichtheid, een soort zoutgehalte en veel grit geven.

Marta en Federico komen uit Frascati, ten zuiden van Rome. We hebben ze ontmoet op de Vini di Vignaioli in Italie en waren gelijk onder de indruk van de wijn. En wij zijn zeker niet de enige, dus we hebben beperkte aantallen!

Marta en Federico hebben een wijngaard van 5 hectare met Malvasia Puntinata, Malvasia di Candia, Bombino, Bellone, Trebbiano, Sangiovese en Merlot.

Ze wilden met biodynamische methodes de bodemvruchtbaarheid vernieuwen en de biodiversiteit vergroten om zo tot een oprechte en gezonde uitdrukking van hun terroir te komen. Tussen de wijngaarden hebben ze een moestuin, wat paarden, en een kleine kippenboerderij.

In de kelder werken ze net zo natuurlijk als in de wijngaarden: spontane vergisting, geen oenologische middelen, geen filtering, alleen overhevelen bij afnemende maan en een klein beetje sulfiet bij botteling tot max totaal van 20mg/l

Posted in New