Adego do Vimbio

Het noordwestelijke puntje van Spanje is beduidend natter en vochtiger dan de rest van het land. Dit maakt 100% natuurlijk werken er niet makkelijker op. Maar ze doen het mooi wel!

Si señor(a)! TerroirWijn heeft er weer een nieuwe Spaanse producent bij: Adega do Vimbio @adegadovimbio. Ik kwam Martin tegen in Barcelona, maar hij maakt (samen met zijn vrouw) wijn in Galicië.

Op slechts 2,5 hectare land werken ze met minimale interventie en volgens biodynamische principes.

De oplages zijn klein en ik ga daarom van start met één wijn, om later ook hun natuurwijn aan de TerroirWijn selectie toe te voegen.

– Locatie: O Rosal, Galicië
– Druif: Albariño
– Bodem: klei en schist
– Werkwijze: Minimale interventie, spontane vergisting en minder dan 65mg sulfiet per liter.
– Resultaat: ziltig, Atlantisch, steenfruit, fris, fijn zuur én loepzuiver

Posted in New