Over Terroir

Terroirwijn is in 2008 opgericht door Guus van Otterloo. Toen al een ouwe bekende in de Rotterdamse horeca dankzij Wijnhandel Van Otterloo. Ook bestierde hij bistro du vin Madame Maigret, waar hij zijn wijnen combineerde met fantastische Franse gerechten. Zijn kennis deed hij onder ander op bij het befaamde Institut d’Oenologie in Bordeaux.

Tegenwoordig runt Tom Broekhuizen de wijnhandel. Wat zijn kennis met wijnen betreft schoot hij wortel bij Terroirwijn; voor zijn vinologenopleiding zocht hij een goede plek om het vak in de praktijk te leren. Bij de wijnen van Guus voelde hij zich thuis en van het één, kwam het ander. Ook hij begon ‘aan de andere kant’ en werkte in diverse Rotterdamse horecazaken waar hij verantwoordelijk was voor de wijnen.

Wat betekent terroir?

Terroir is de volledige oorsprong waar een wijn vandaan komt, denk aan de grond, het klimaat en de regio. Maar net zo goed de traditie en de wijnboer, die met die grond en binnen een bepaalde traditie iets unieks en anders kan maken.
Wij zelf trekken dat graag door. Niet alleen de wijn zelf telt, maar minstens zoveel de plek waar hij geschonken wordt, de gasten die hem willen drinken en wat er bij gegeten wordt. Ook die factoren bepalen welke wijn de beste keuze is.