Over TERROIR

TERROIR staat voor herkomst, oorspronkelijkheid en betekent veel meer dan alleen bodem of grond. Uiteindelijk geeft de mens de doorslag als het om terroir gaat. Het is namelijk de wijnboer die kiest wèlke druif wáár wordt geplant en daarna hoe hij zijn druiven en later zijn wijn verzorgd. Wijn is dus geen natuurproduct maar het resultaat van VITICULTURE. De vigneron cultiveert zijn druiven en maakt er na de oogst wijn van
Natuurlijk zijn bodem, expositie en (micro-)klimaat daarbij van belang. Maar zelfs als deze zaken in orde zijn is dat nog geen enkele garantie voor goede wijn.
Daarom zoeken we altijd de mens achter de wijn en kopen wij alleen direct bij kleine producenten die beseffen hoe afhankelijkheid ze zijn van hun omgeving, hun grond en het milieu. Vanuit die positie werken ze uiterst zorgvuldig, vaak biologisch of biodynamisch. Niet altijd gecertificeerd overigens, want elke set regels kent zijn beperkingen.
Wij kennen de mensen achter onze wijnen door en door en ik garandeer u dat ze allemaal, dag in dag uit, keihard werken om de best mogelijke wijn te maken en het terroir waarover ze beschikken te laten spreken. Dat betekent géén synthetische producten in de wijngaard en kelder, lage rendementen, gebruik van druif-eigen gisten en minimaal gebruik van zwavel. Algemener gezegd: minimale interventie bij alles wat ze doen. Dat levert niet noodzakelijk soepele, fruitige doordrink-wijn op, wèl wijn met karakter. Authentieke wijnen, die het best tot hun recht komen aan tafel. Niet voor niets gaan negen van de tien flessen die wij verkopen naar restaurants. En vanzelfsprekend bent u als bewuste particuliere klant ook van harte welkom. We zien u graag.