Winkelmand

Terroirwijn is een Rotterdamse importeur van Terroir gedreven wijnen. Die voornamelijk levert aan de horeca.

Geschiedenis
Terroirwijn is in 2007 opgericht door Guus van Otterloo, die was o.a opgeleid aan het befaamde Institut d’Oenologie in Bordeaux. Hij was al een oude bekende in de Rotterdamse horeca dankzij Wijnhandel Van Otterloo en zijn eigen bistro du vin Madame Maigret. Dankzij zijn strenge selectie stonden de wijnen van Guus bekend om hun elegantie en zuiverheid. Hij slaagde er altijd in om kwalitatieve wijnen te vinden van eerlijke, onontdekte wijnboeren.

Tom begon bij Terroirwijn in 2015, tijdens zijn opleiding tot vinoloog. Hij kent de wijnen van Guus goed. Sterker nog, het waren juist de wijnen die Tom overtuigde om bij Terroirwijn aan de slag te gaan.

Sinds 2019 heeft Tom Broekhuizen het roer overgenomen, hij trekt de lijn van strenge selectie door die Guus is gestart.

“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe onontdekte wijnboeren die dezelfde visie hebben over smaak en wijn maken als ikzelf. Wijnen moeten zuiver zijn. Geperst van de hoogste kwaliteit druiven. Met respect voor de natuur. Met de beste expressie van de plek waarop ze worden verbouwd. En met zo min mogelijk menselijke ingrepen tijdens de teelt en in het vinificatieproces.’’