Adego do Vimbio – Galicië

Het noordwestelijke puntje van Spanje is beduidend natter en vochtiger dan de rest van het land. Dit maakt 100% natuurlijk werken er niet makkelijker op. Maar ze doen het mooi wel!
Info

Galicië – O Rosal

    Wijnen:
  • Vimbio ‘A’ – albariño – 2021
  • Binnenkort meer…
Wijnboer:

Martin & Patricia

Eerste botteling:

2013

Werkwijze:

minimale interventie & natuur

Wijngaard:

2.5 hectare

Bodem:

klei en schist

O Rosal is het meest zuid-westelijke puntje van Galicië tegen de portugese grens aan. De wijngaarden bevinden zicht op terrassen van klei en schist tussen de Atlantische Oceaan en de rivier Miño. Martin en Patricia bezitten hier, in het noordwestelijke puntje van Spanje, nog geen 3 hectares aan wijngaarden. Het goede nieuws is dat er na de zomer nog 2 hectares bijkomen, want deze wijnen smaken naar meer!

Ze trotseren samen het vochtige klimaat om zo met minimale interventie en volgens biodynamische principes wijn te maken in exclusieve oplages. Geen houtlagering en geen commercieel gist, dus  geen volle rijke of snoeperig fruitig versie van albariño.

Maar het is hen gelukt om een pure albariño neer te zetten die de oceaan, het klimaat en hun visie perfect vertaald.

Het resultaat: ziltig, Atlantisch, steenfruit, fris, fijn zuur én loepzuiver met minder dan 65mg sulfiet per liter.

Vimbio, vernoemd naar het riet wat in Galicië traditioneel tussen de wijnstokken gebonden werd.