Aida & Luis – Jalón

Info

Alicante – Jalón Vallei

  Wijnen:
 • Las Fierras – moscatel – 2020
 • Tahulla – moscatel – 2021
 • Bashara – moscatel – 2021
Wijnboer:

Aida Cisnal Roig Camp & Luis Serra Bernabeu

Eerste botteling:

2018

Werkwijze:

Natuur

Wijngaard:

4 hectare

Bodem:

 • Kalksteen
 •  Al bij de eerste jaargang regende het positieve recensies: de Wine Advocate gaf het paar o.a 90 punten voor Tahulla.

  Na in het buitenland bij verschillende wijnhuizen  gewerkt te hebben  startte Aida en Luis dit kleine wijnproject in 2017, in de Jalón vallei in Marina Alta, tussen Alicante en Valencia en vlakbij bij de bergketen Sierra de Bernia. Hier hebben Aida en Luis zich volledig gestort op inheemse variëteiten zoals moscatel en giró. De wijngaarden zijn biologisch en met de hand bewerkt, het paar zou graag de officiële certificering willen behalen, maar gezien de omstandigheden zal dat moeilijk worden. Alle wijngaarden worden namelijk gehuurd en vele eigenaren zijn niet zo van het extra papierwerk. Ze zoeken voor iedere variëteit het meest geschikte microklimaat. Dit betekent dat ze verschillende wijngaarden, op verschillende plekken binnen de vallei pachten. En dat gaat ze bijzonder goed af.

  De relatief koele en vochtige vallei mét zeewind, geeft die frisheid en elegantie waar ik op zoek naar ben.

  Aida en Luis werken geheel natuurlijk en met minimale interventie: spontane vergisting, geen filtering, geen additieven behalve een zeer lage dosis sulfiet(altijd minder dan 30mg/l in totaal), geen klaringsmiddelen, enz.

  Las Fierras heeft zijn eerste vergisting op fles, een petnat. Tahulla krijgt 3 dagen schilweking, en rijpt daarna een aantal maanden op het gist alles in Rvs. De oranje Bashara krijg 1 maand schilweking en 4 maanden rijping onder Flor! Zuiver, verfijnd en met het karakter van de streek feilloos weerspiegeld.