Rode wijn in de zomer?

Natuurlijk wel: Domaine de Cristia Côtes du Rhône 2010: géén stroeve tannine maar bomvol verslavend lekker fruit!. Biologisch en zeer soepel gemaakt heeft deze rode wijn een ongekend hoog ‘plezier-gehalte’. Dit is wijn zoals limonade bedoeld is.

Dus pas op: de fles is leeg vóór u het weet! Schenk hem gekoeld op het terras, bij de barbecue of aan tafel bij charcuterie of jong belegen kaas.

De eigenaars van Domaine de Cristia, de familie Grangeon, besteden veel aandacht aan hun wijngaarden met als uitgangspunt: de kwaliteit van de wijn begint met de kwaliteit van de geoogste druiven. De daaropvolgende vinificatie is in handen van de ervaren oenoloog Philippe Cambie die verantwoordelijk is voor de wijn van wel 20 domeinen in Châteauneuf du Pape.

Veel krachtiger is de Domaine Cristia Côtes du Rhône Villages 2010. Deze wijn wordt gemaakt van een 70 jaar oude wijngaard met een mi-côteaux ligging, half-hellend aan de voet van de heuvel dus. Het verschil met de ‘gewone’ Côte du Rhône is groot: hier staan tegenover het rijpe rode fruit mineralen, meer tannine, lengte en terroir-expressie.

Kortom: een prachtig glas voor de herfst van dit jaar en daarna.
Nu eerst de zomer in met de bijzondere ‘gewone’ Côtes du Rhône 2010