12001070_510492919115684_864659949337714250_o

Visintini

Italië - Friuli - Corno di Rosazzo

Heading title icon

In Friuli, vlak bij de Sloveense grens, maken een broer en zijn twee zussen gepassioneerd wijn van kleine, inheemse druivenrassen. Alles wordt met de hand gedaan in deze biologische wijngaard. Ze werken overigens wel met gekoelde gisting om de boel in de gaten te kunnen houden, sulfiet blijft onder de 70 mg/l.

Overigens is dit allemaal een redelijk recente ontwikkeling, toen Oliveiro de wijngaard samen met zijn zussen Palmira en Cinzia in 2002 het oude familiebedrijf overnamen, gooiden ze het roer om. Toen waren ze nog de vreemde eend in de bijt, maar tegenwoordig wordt er in het gebied volop biodynamisch gewerkt. Wij blijven toch lekker bij de wijnen van Visintini.

Werkwijze

  • 35 Hectaren
  • Hand geoogst
  • Biologische gecertificeerd
  • Leisteen bodem
  • Spontane vergisting
  • Laag sulfiet

De wijnen

Heading title icon

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.