HomeWinkelMousserendChampagne De Sousa Brut Tradition NV
tradition-brut

Champagne De Sousa Brut Tradition NV

€ 34,00

Niet in voorraad

Tag:

Informatie

WijnproducentChampagne De Sousa
Wijntype
LandFrankrijk
StreekChampagne
Jaar2016
Alcohol percentage12.5%
Inhoud75 cl
Schenktemperatuur12°
Soort teeltBiodynamisch
Sulfiet gehaltelaag
CertificaatDemeter
Geschikt voor veganistenJa
Druiven Chardonnay Pinot Meunier Pinot Noir
TerroirKalkhoudende hellingen van Avizé in de Côtes des Blancs

Productbeschrijving

De basis-champagne van Eric de Sousa, maar wat een basis!

Druivensoorten : 50 % Chardonnay Taille chablis
40 % Pinot noir Taille cordon de Royat
10 % Pinot meunier Taille cordon de Royat

De champagne Brut Tradition is een assemblage van verschillende jaren. De pinots noirs zorgen voor haar ronde structuur, de pinots meuniers voor de vinositeit, de chardonnays voor de frisheid.
Thermogereguleerd gistingsproces op 18°C. De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden die bij volledige rijpheid geoogst worden.

Degustatie : De kleur is glanzend, helder, met lichte, groene weerspiegelingen. Een fijn en overvloedige mousse vormt zich bij het schenken. Fijne en persistente cordon. De neus is fijn en floraal maar tevens zeer expressief en krachtig met een zekere gratie. Een toets van Mimosa, daarna een uitdrukking van citrus en rijpe vruchten. Een zuivere aanzet, een vrij levendige frisheid, goed uitgebalanceerd door een warme indruk van honing. De afdronk is aangenaam en gemiddeld.

Champagne De Sousa

Eric de Sousa: I remember how much respect, passion and pride my father used to feel when making his own Champagne. Now that he has handed this business over to me upon retirement, I try with all my heart to carry on this family tradition which I will in turn teach my children while reminding them of the privilege it is to be a wine-maker.
amour-de-la-terre