HomeWinkelRoodDomaine Michaud, Gamay Touraine 2017
gamay-fles

Domaine Michaud, Gamay Touraine 2017

€ 8,95

Niet in voorraad

Tag:

Informatie

WijnproducentDomaine Michaud
Wijntype
LandFrankrijk
StreekLoire
Jaar2015
Alcohol percentage12%
Inhoud75 cl
Schenktemperatuur14°
Soort teeltNatuurlijk
CertificaatTerra Vitis
Geschikt voor veganistenJa
Druif Gamay noir à jus blanc
TerroirKalkhoudende klei op de oevers van de Chêr

Productbeschrijving

De bescheiden Thierry Michaud was heel duidelijk over zijn Gamay 2017: de beste die ik tot nu toe gemaakt heb. Dat zegt wat, want hij heeft al ruim dertig oogsten op zijn conto!
Thierry vertelde verteld in maart 2018 bijna verontschuldigend dat hij in 2017, in tegenstelling tot veel van zijn buren, amper last gehad had van nachtvorst. Dit, omdat hij zgn. “Eoliennes”, een soort windmolens, heeft geplaatst in zijn wijngaarden. De werveling ervan voorkomt dat het vlak boven de grond te koud wordt.

gamay

Domaine Michaud

Derde generatie wijnbouwers Thierry en Dorothée Michaud maken op hoog niveau klassieke Touraine-wijnen. De wijngaarden bevinden zich op de oevers van de Chêr, dus op kiezel en kalkhoudende kleigrond. De sauvignons zijn jaar in jaar uit exemplarisch en ook de rosé (van pinot gris) en de crémants zijn uitstekend. Veel van de expertise voor het maken van fijne mousserende wijn komt van Dorothée, dochter van een Champagne-producent.
Bettane&Dessauve 2014: Cette propriété de 20 hectares, située sur la rive droite du Cher, constitue l’un des Domaines phares de la région. Les sauvignons étonnent par leurs intensités, le rosé ne passe pas inaperçu, le gamay de Thierry Michaud sonne toujours juste. Ad Vitam, un peu plus concentré, est un excellent rapport qualité-prix.
Guide Hachette 2016: Le domaine Michaud fait partie de ceux qui ont marqué ces trente derni1eres années par leur régularité.
thierry