HomeWinkelWitVisintini Friulano 2017 Friuli-Colli Orientali
Friulano nieuw

Visintini Friulano 2017 Friuli-Colli Orientali

€ 11,95

In voorraad

Tag:

Informatie

WijnproducentVisintini Az.Agr.
Wijntype
LandItalië
StreekFriuli
Jaar2017
Alcohol percentage12.5%
Inhoud75 cl
Schenktemperatuur10°
Soort teeltBiodynamisch
Sulfiet gehaltelaag
CertificaatICEA
Geschikt voor veganistenJa
Druif Friulano
TerroirEocene marl in Gramogliano

Productbeschrijving

Friulano is de lokale witte druif van Friuli. De familie Visintini heeft er twee wijngaarden mee beplant van resp. 15 en 60 jaar oud. Licht geel van kleur met een groenzweem. De smaak is droog met iets van appel en amandelbitter. Daarnaast, door de oude stokken, ook wat zilte tonen. De perfecte wijn bij fijne rauwe ham (San Daniële), asperges en kruidige risotto.

Visintini Az.Agr.

Visintini is een oud familiebedrijf in Corno di Rosazza in de Colli Orientali del Friuli op nog geen 5 kilometer van de Sloveense grens. Aan het hoofd staat sinds 2002 Oliveiro Visintini die samen met zijn twee zussen Palmira en Cinzia in 2003 de beslissing nam volledig biodynamisch te gaan werken, in die tijd een primeur in dit conservatieve deel van Italie. Collega wijnboeren uit het dorp keken de kat uit de boom maar inmiddels volgt meer dan driekwart de koers van Visintini. Dat begrijp je als je de wijnen proeft: zuivel, goed druif-getypeerd, zeer verteerbaar, laag in zwavel en elegant. Complimenti!
Visintini werkt niet alleen uiterst zorgvuldig in de wijngaard, ook het kelderwerk is dik in orde. Men zit nooit stil, elk aspect van de vinificatie wordt tegen het licht gehouden en men zoekt constant naar verbeteringen. Sinds een paar jaar experimenteert men in de kelders met ei-vormige, betonnen gistingstanks.
ivignetivisintini